Puolarmaarin frisbeegolfradalla valtavasti kävijöitä

04.02.2020

Puolarmaarin suosittu frisbeegolfrata Espoossa on aloittelijaystävällinen hyvän mielen rata, joka soveltuu leppoisaan päivän viettämiseen ja kevyeen heittämiseen. 

Radan on rakentanut Espoon kaupunki ja sitä ylläpitää Puskasoturit ry. Radalla järjestetään aktiivisesti viikoittaisia kilpailuja, joihin voi osallistua kuka tahansa lajin harrastaja ilman lisenssiä.

Valtava kävijämäärä yllätti iloisesti

Radalla otettiin käyttöön kävijälaskuri toukokuussa 2019. Kävijälaskurin avulla haluttiin kerätä tietoa siitä, kuinka moni on ollut radalla pelaamassa, minä päivinä ja mihin kellon aikaan. Kävijälaskurista saatua dataa on hyödynnetty Espoossa esimerkiksi uusien ratojen suunnittelussa.

Frisbeegolfin räjähdysmäisestä kasvusta kertovat seuraavat lukemat. Rata kierrettiin ajalla kesäkuu-joulukuu 2019 yhteensä huikeat 52 242 kertaa. Kuukausijakauma meni seuraavasti; kesäkuu 11 258, heinäkuu 14 330, elokuu 12 387, syyskuu 7225, lokakuu 3317, marraskuu 2013 ja joulukuu 1712.

"Oli tiedossa, että rata on suosittu ja siellä on paljon pelaajia, mutta näin valtava kävijämäärä tuli kuitenkin yllätyksenä. Tämä osoittaa esimerkillisesti myös sen, että kävijätilastointia on tarpeellista tehdä", kertoo Fribarata.fi:n Mikko Tanska.

Radan par-lukema on 60 heittoa (20x3). Jos ajateltaisi, että kaikki pelaajat olisivat pelanneet kierroksensa par-tulokseen, olisi näillä kierroksilla kiekkoa heitetty
60 x 52 242 kertaa, eli yhteensä 3 134 520 kertaa. Siis reilut kolme miljoonaa kertaa seitsemän kuukauden aikana!

Liikuntapaikka käytössä 16-18 tuntia päivittäin 

Puolarmaarin frisbeegolfrata on Espoon kaupungin ilmainen liikuntapaikka. Ensimmäiset kierrokset pelattiin jokaisena viikonpäivänä klo 6-8 ja viimeiset klo 23-24, eli rata on ollut käytössä 16-18 tuntia jokaisena päivänä.

Vilkkain päivä radalla oli lauantai 17.8.2019, jolloin rata kierrettiin 606 kertaa, heti aamukuudesta eteenpäin aina puoleen yöhön saakka (ja itse asiassa sen ylikin, mutta vuorokausi vaihtui tässä kohtaa).

Eniten kävijöitä oli viikolla 31 (29.7-4.8.2019), jolloin rata kierrettiin yhteensä 3116 kertaa ja viikon jokaisena seitsemänä päivänä radalla oli pelaajia yli 400 per päivä.

Frisbeegolf liikuttaa ihmisiä

Yksi ratakierros pelattuna on pituudeltaan n. 2.8 km, joten fribaajia on liikutettu yhteensä kesä-joulukuun aikana 146 277 km.

Maapallon ympärysmitta on 40 075 km, joten maapallo kierrettiin pelaajien toimesta yhteensä 3.65 kertaa. 

Kävijälaskureiden avulla luotettavaa dataa

Tämänäkaltainen statistiikka on mahdollista saada aikaiseksi Fribarata.fi:n toimittamilla kävijälaskureilla.

Fribarata.fi:n kävijälaskurit eivät tarvitse toimiakseen sähköpistorasiaa, vaan ne toimivat paristoilla. Laskurit luetaan lukijalaitteella paikan päällä ja saatu data puretaan tietokoneelle asennettuun raportointiohjelmaan analysoitavaksi.

"Kävijälaskurin avulla faktat kävijämääristä ovat saatavissa helposti ja edullisesti, eikä kävijämääriä tarvitse enää arvailla. Fribarata.fi:n kävijälaskurit soveltuvat kaikille sisä- ja ulkoliikuntapaikoille. Niiden avulla on mahdollista selvittää esimerkiksi mitkä liikuntapaikat ovat kovalla käytöllä, jotta niiden ylläpitoon voidaan panostaa enemmän. Kävijälaskureista saatua dataa voi hyödyntää myös uusien liikuntapaikkojen suunnittelussa", kertoo Fribarata.fi:n Mikko Tanska

Tilaa kävijälaskurit Fribarata.fi verkkokaupasta osoitteesta https://www.fribarata.fi/verkkokauppa

Alla esimerkkidataa Espoon Puolarmaarin frisbeeglfradalta 6-12/2019.