Esteetön frisbeegolf mahdollistaa pelaamisen yhä useammalle

29.08.2020

Esteetön frisbeegolf on nyt mahdollista Espoon Lakistossa, kun Rinnekoti on avannut Lakisto Frisbeeparkin ja sen kaksi kenttää, Startin ja Iisin. Radoista Iisi on esteetön ja Startti aloittelijoille suunnattu frisbeegolfrata. 

"Olemme sitoutuneet tekemään saavutettavia ja siten esteettömiä tekoja. Viime vuonna avasimme Lakistoon esteettömän leikkipuiston, tänä vuonna vuorossa on esteetön frisbeegolf. Olen iloinen ajatellessani, että nyt avattava puisto tulee antamaan uusia ja innostavia kokemuksia niin meidän asiakkaillemme kuin myös kaikille muille sinne pelaamaan saapuville", kertoo Rinnekodin liiketoimintajohtaja Leila Rutanen.  

Olen iloinen ajatellessani, että nyt avattava puisto tulee antamaan uusia ja innostavia kokemuksia 

Frisbeegolfin ohella Lakisto Frisbeeparkissa voi pelata myös jalkapallo- ja salibandygolfia.

Rinnekodin asiakkaita ovat mm. kehitysvammaiset lapset, nuoret ja aikuiset. Frisbeepuisto on suunniteltu heille, mutta se on ilmaiseksi käytössä kaikille lajista kiinnostuneille. Rata on syrjinnästä vapaa alue. 

Lakisto Frisbeeparkin suunnittelusta ja rakentamisesta on vastannut Fribarata.fi. Fribarata.fi:n Mikko Tanska on suunnitellut esimerkiksi tänä vuonna Espooseen avatut suositut Laaksolahden ja Oittaan Rantapuiston aloittelijaystävälliset frisbeegolfradat.

Startti - Hyvän mielen rata

Aloittelijoille suunnattu Startti-rata sijaitsee pääosin matalan puistometsikön alueella. Aloittelijaradan väylien pituudet ovat merkittävästi lyhyempiä kuin ns. normiradoilla. Espoossa pisin frisbeegolfväylä on pituudeltaan 285 metriä, kun Lakisto frisbeeparkissa pisin väylä on 40 metriä.

"Aloittelijaradan idea on se, että sinne voi helposti mennä pelaamaan kuka tahansa, joka ei ole vielä kokeillut lajia missään. Aloittelijarata on hyvän mielen rata, jossa pelaamalla on mahdollisuus kehittyä ilon kautta ja siellä pelaamisen jälkeen olisi mahdollisuus siirtyä pelaamaan vaativimmille radoille. Toisaalta aloittelijaradat tarjoavat myös kokeneemmille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden lähipeliharjoitteluun", kertoo Tanska.

Aloittelijarata on hyvän mielen rata, jossa pelaamalla on mahdollisuus kehittyä ilon kautta 

"Esteetön Iisi-rata sijaitsee kovapohjaisella vanhalla urheilukentän alueella, jossa pystyy liikkumaan pyörätuolilla. Radalta löytyy mielenkiintoisia elementtejä, jotka on rakennettu tyhjästä ja kustomoitu toiveiden mukaisesti. Lisäksi radan suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon, miten radan käyttäjät tuntevat ja kokevat erilaisia värejä", jatkaa Tanska.

"On tärkeää, että kaikki voivat kokea onnistumisen tunteita omien mahdollisuuksiensa mukaan. Iisi-radalla sijaitseva "The Ace Machine" tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille mahdollisuuden saada kiekko ensimmäisellä heitolla koriin. Kun kiekon heittää tai laittaa ylempänä olevaan koriin, niin se menee automaattisesti kiekkokourua pitkin alempana olevaan koriin, johon kiekko on tarkoitus pelata", kertoo Fribarata.fi:n Mikko Tanska.

Paitsi että Iisi-rata on esteetön kulkemisen kannalta, voi sen alueella pelata 6-väyläisellä jalkapallo- ja salibandygolfradalla.

"Kaikilla ei välttämättä koordinaatio mahdollista frisbeegolfkiekon heittämistä, mutta toisaalta pallon potkiminen onnistuu. Monelta löytyy myös kotoa salibandymaila ja pallo, niin sitä voi jatkossa harrastaa ulkona säbägolfin muodossa. Ratojen suunnittelijana itselleni on tärkeää, että kaikki voivat kokea onnistumisen tunteita omien mahdollisuuksiensa mukaan", selventää Fribarata.fi:n Mikko Tanska.

Ratojen suunnittelijana itselleni on tärkeää, että kaikki voivat kokea onnistumisen tunteita omien mahdollisuuksiensa mukaan 

Opastus frisbeepuistoon alkaa osoitteesta Rinnekodintie 9, Espoo. Tervetuloa pelaamaan!

Linkki artikkeliin sivulla www.rinnekoti.fi